Info

Aktuellt 26 Feb-2018

Anmälan är öppen för 2018!

OBS alla veckor är i Trönninges friidrottshall på grund av renovering av Påskbergsvallen

vgif.friidrottsveckan@gmail.com

Under 2008 startade Varbergs GIF Friidrott en Friidrottsskola där barn får möjlighet att prova på friidrott. Redan från början blev friidrottsskolan mycket uppskattad och målsättningen är att allt fler barn ska få möjlighet att delta.

I samarbete med Svenska Friidrottsförbundet och Varbergs Sparbank  arrangerar Varbergs GIF friidrottsskola 2018 under veckorna 26-30 för barn födda 2006 t.o.m. 2011. Vecka 26-27 är i Tresteget, vår nya inomhusarena i Trönninge idrottscentrum. Vecka 28-30 är återigen på Påskbergsvallen.

Baskursen riktar sig till alla barn, 7-12 år. Under veckan kommer vi att testa på de flesta av friidrottens grenar. Vi använder oss av många friidrottsinspirerade lekar för att få en så lättsam och rolig vecka som möjligt.

Fortsättningskursen är för de barn som har gått friidrottsskola tidigare och vill ha lite mer utveckling, här går vi lite djupare in i grenarna och leker inte riktigt lika mycket.

Den Avancerade kursen riktar sig till de barn och ungdomar som är födda 2006 eller äldre och har tränat friidrott i minst 3 år. Här kommer vår gästtränare David Kallebäck att hjälpa till i de olika grenarna för att ge de barn och ungdomar som deltar i denna  kurs något extra. David har landslagsmeriter i 10 kamp och flera SM-medaljer. David har Varbergs GIF Friidrott som moderklubb men tävlar idag för Växjö. Veckorna är ej säkerställda.
Avancerad kurs ingen övre åldersgräns. OBS anmälan öppnar snart


Info om veckan
Första dagen får varje barn en Friidrotts t-shirts och vattenflaska, varje dag efter det kommer barnen i sin Friidrotts t-shirt till träningen.  Vattenflaska följer också med varje dag.

I baskursen kommer vi att jobba mycket med en serietidning som heter Atle och Frida, vilken barnen ska ha med sig varje dag.

Barnen kommer att få en frukt varje dag. Vill de ha något mer att äta går det bra att ta med det hemifrån.

Kläder efter väder gäller.

Vi kommer att ha en mångkampstävling sista dagen med korvgrillning efteråt. Genom anmälan frågar vi hur många från familjen som kommer. Vi behöver hjälp från några föräldrar med grillen och som funktionärer till grenarna, anmäl intresse till ledarna under veckan.

Sista dagen kommer barnen även få ett diplom, med sina starka resultat handskrivna efter mångkampens grenar.

För att göra vår friidrottsskola ännu bättre, blir vi glada om ni tar er tid att fylla i vår utvärdering som ledarna delar ut under sista dagen.

 

 

Hitta till Tresteget, Trönninge idrottscentrum

Karta Tresteget

 

Svensk Friidrott

© Copyright - friidrottsveckan.se - Powered by