Info

Aktuellt 13 Nov-2017

Anmälan är inte öppen för 2018. Veckorna är ej bestämda

vgif.friidrottsveckan@gmail.com

Under 2008 startade Varbergs GIF Friidrott en Friidrottsskola där barn får möjlighet att prova på friidrott. Redan från början blev friidrottsskolan mycket uppskattad och målsättningen är att allt fler barn ska få möjlighet att delta.

I samarbete med Svenska Friidrottsförbundet, Ringhals och Apelvikens Camping  arrangerar Varbergs GIF friidrottsskola 2017 under veckorna 25-29 för barn födda 2005 t.o.m. 2010 på Påskbergsvallen i Varberg.

Baskursen riktar sig till alla barn, 7-12 år. Under veckan kommer vi att testa på de flesta av friidrottens grenar. Vi använder oss av många friidrottsinspirerade lekar för att få en så lättsam och rolig vecka som möjligt.

Fortsättningskursen är för de barn som har gått friidrottsskola tidigare och vill ha lite mer utveckling, här går vi lite djupare in i grenarna och leker inte riktigt lika mycket.

Den Avancerade kursen riktar sig till de barn och ungdomar som är födda 2006 eller äldre och har tränat friidrott i minst 3 år. Här kommer vår gästtränare David Kallebäck att hjälpa till i de olika grenarna för att ge de barn och ungdomar som deltar i denna  kurs något extra. David har landslagsmeriter i 10 kamp och flera SM-medaljer. David har Varbergs GIF Friidrott som moderklubb men tävlar idag för Växjö. I år kommer vi att ha 2 veckor avancerad kurs, vecka 25 och 28.
Avancerad kurs ingen övre åldersgräns


Info om veckan
Första dagen får varje barn en Friidrotts t-shirts och vattenflaska, varje dag efter det kommer barnen i sin Friidrotts t-shirt till träningen.  Vattenflaska följer också med varje dag.

I baskursen kommer vi att jobba mycket med en serietidning som heter Atle och Frida som barnen kommer att få.

Barnen kommer att få en frukt varje dag. Vill de ha något mer att äta går det bra att ta med det hemifrån.

Kläder efter väder gäller.

Vi kommer att ha en mångkampstävling sista dagen med korvgrillning efteråt. Genom anmälan frågar vi hur många från familjen som kommer. Vi behöver hjälp från några föräldrar med grillen och som funktionärer till grenarna, anmäl intresse till ledarna under veckan.

Sista dagen kommer barnen även få ett diplom, med sina starka resultat handskrivna efter mångkampens grenar.

För att göra vår friidrottsskola ännu bättre, blir vi glada om ni tar er tid att fylla i vår utvärdering som ledarna delar ut under sista dagen.

 

Hitta till Påskbergsvallen

Vid Västkustvägen (gamla E6) som går runt hela Varberg finns skyltar till Påskbergsvallen. När ni ser skyltarna så följer ni de. Påskbergsvallen ligger brevid Sparbankshallen. Ca 10 min promenad från Varbergs Torg och ca 15-20 min promenad från Apelvikens camping.

 

Vattenfall    Svensk Friidrott

© Copyright - friidrottsveckan.se - Powered by