Info

Aktuellt 4.e mars-2021

Anmälan för 2021 är nu öppen!

skrolla ner för information om kurserna

vgif.friidrottsveckan@gmail.com

Friidrottskola i coronatider

Vi ser med glädje fram mot att kunna genomföra sommarens friidrottsskola och vi följer naturligtvis myndigheternas och svenska friidrottsförbundets rekommendationer för barnidrott och friidrottsskolor. Beroende på omständigheterna kan det komma att bli snabba ändringar och beslut.

Föräldrar får lämna och hämta sitt barn utanför grindarna. Om barnet har behov av att ha en förälder på plats måste ledarna informeras innan för att vi ska kunna se till att antalet personer på arenan inte överstiger 50. Ombyte före och dusch efter passet får ske hemma. Om barnet har symptom som hosta, feber eller ont i halsen ska det stanna hemma.

Barnen kommer under passen att delas in i mindre grupper och vi kommer att använda fler och större områden än vanligt för att kunna hålla distans till varandra. Alla övningar planeras så att nära kontakt undviks. Möjlighet att sprita händerna kommer att finnas mellan varje övning och vi kommer också se till att alla redskap som används rengörs.

Prata med ditt barn om förhållningssätt under friidrottsskolan:
• Meddela din ledare om du börjar känna dig sjuk under dagen
• Håll avstånd till ledare och kompisar
• Tvätta eller sprita händerna ofta
• Undvik att röra ögon, näsa och mun
• Drick bara ur din egen vattenflaska

Om barnet får symptom under dagen kommer det att behöva hämtas. Av den anledningen är det viktigt att ange minst ett telefonnummer där vi kan nå den som ansvarar för att hämta barnet.

Vi önskar alla deltagare i friidrottsskolan en härlig vecka!

 

information

Under 2008 startade Varbergs GIF Friidrott en Friidrottsskola där barn får möjlighet att prova på friidrott. Redan från början blev friidrottsskolan mycket uppskattad och målsättningen är att allt fler barn ska få möjlighet att delta.

I samarbete med Svenska Friidrottsförbundet och Varbergs Sparbank arrangerar Varbergs GIF friidrottsskola 2021 under veckorna 26-29 för barn födda 2007 t.o.m. 2012. Arrangemanget sker på Varberg energi arena. Våran utomhusarena.

Baskursen riktar sig till alla barn, 7-12 år. Under veckan kommer vi att testa på de flesta av friidrottens grenar. Vi använder oss av många friidrottsinspirerade lekar för att få en så lättsam och rolig vecka som möjligt.

Fortsättningskursen är för de barn som har gått friidrottsskola tidigare och vill ha lite mer friidrottsinriktning. Här går vi lite djupare in i grenarna och leker inte riktigt lika mycket.


Info om veckan
Första dagen får varje barn en Friidrotts t-shirts och vattenflaska, varje dag efter det kommer barnen i sin Friidrotts t-shirt till träningen.  Vattenflaskan följer också med varje dag, som Team Sportia varit vänliga att sponsra barnen med.

I baskursen kommer vi att jobba mycket med en serietidning som heter Atle och Frida, vilken barnen ska ha med sig varje dag.

Barnen kommer att få en frukt varje dag. Vill de ha något mer att äta går det bra att ta med det hemifrån.

Vi kommer att ha en mångkampstävling sista dagen. Genom anmälan frågar vi hur många från familjen som kommer. pågrund av rådande omständigheter får vi ej vara fler än 50 personer på arenan samtidigt. kom då helst inte fler anhöriga än nödvändigt.

Sista dagen kommer barnen även få ett diplom, med sina starka resultat handskrivna efter mångkampens grenar.

 

 

Kurserna går på Varberg energi arena!

 

Svensk Friidrott

© Copyright - friidrottsveckan.se - Powered by