Info

Aktuellt 14.e mars-2022

Anmälan för 2022 är nu öppen!

skrolla ner för information om kurserna

vgif.friidrottsveckan@gmail.com

Information

Under 2008 startade Varbergs GIF Friidrott en Friidrottsskola där barn får möjlighet att prova på friidrott. Redan från början blev friidrottsskolan mycket uppskattad och målsättningen är att allt fler barn ska få möjlighet att delta.

I samarbete med Svenska Friidrottsförbundet och Varbergs Sparbank arrangerar Varbergs GIF friidrottsskola 2022 under veckorna 26-29 för barn födda 2010 t.o.m. 2016. Arrangemanget sker på Varberg energi arena. Våran utomhusarena.

Baskursen riktar sig till alla barn, 6-12 år. Under veckan kommer vi att testa på de flesta av friidrottens grenar. Vi använder oss av många friidrottsinspirerade lekar för att få en så lättsam och rolig vecka som möjligt.

Fortsättningskursen är för de barn som har gått friidrottsskola tidigare och vill ha lite mer friidrottsinriktning. Här går vi lite djupare in i grenarna och leker inte riktigt lika mycket.


Info om veckan
Första dagen får varje barn en Friidrotts t-shirts och vattenflaska, varje dag efter det kommer barnen i sin Friidrotts t-shirt till träningen.  Vattenflaskan följer också med varje dag, som Team Sportia varit vänliga att sponsra barnen med. Barnen ska även ha med sig en frukt varje dag som de kommer äta under pausen.

I baskursen kommer vi att jobba mycket med en serietidning som heter Atle och Frida, vilken barnen ska ha med sig varje dag.

Vi kommer att ha en mångkampstävling sista dagen. Då kommer barnen även få ett diplom, med sina starka resultat handskrivna efter mångkampens grenar.

 

 

Kurserna går på Varberg energi arena!

 

Svensk Friidrott

© Copyright - friidrottsveckan.se - Powered by